Atraktos_camp_2023:

Μια ακόμη αξιόλογη δράση από την ATRAKTO


Πού: Atraktos 
Πότε: 19/6-7/7, με ελεύθερη είσοδο

Μέσα από ένα σύνολο γνωστικών πεδίων και απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης, συνδυάζει περίτεχνα την εφευρετικότητα, τη δημιουργία και την εξερεύνηση.

Με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα, το Atraktos Camp, καλεί τους μαθητές σε ένα ταξίδι γνώσης, γεμάτο μαθησιακές εκπλήξεις και εμπειρίες.


Από την πρωτότυπη αυτή δράση δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα Stand up Science kids!

Γιατί όμως Stand up Science kids; Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την ATRAKTO μπήκαν και στον χώρο της ψηφιακής εποχής προσαρμόζοντας, για πρώτη φορά, κείμενα που θα απευθύνονται σε παιδιά Stand up Science kids, κάνοντας με τον τρόπο αυτό τη γνώση πιο ελκυστική και προσιτή (πρόγραμμα ΑTRAKTOS KIDS).

Με το πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν στα δύο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου, σε δύο εκπαιδευτικές διοργανώσεις των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, στη Ρόδο και ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ΑTRAKTO από τον Δεκέμβριο του 2022 με ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, γεγονός που ενισχύει την απόφασή τους να το συνεχίσουν.

Οι Science Reactors θα κλείσουν τον κύκλο των μαθημάτων του Atraktos Camp, την Παρασκευή 7/7, στις 18:00.

Η Χαρά Αφαλωνιάτη (κτηνίατρος), ο Παύλος Ίσαρης (πληροφορικός) ο Αθανάσης Κουστένης (βιοχημικός), ο Σταύρος Δημητρακούδης (αστροφυσικός), ο Ερμής Ζαχαρόπουλος (πληροφορικός) και ο Γιώργος Γαλανόπουλος (ηλεκτρολόγος-μηχανικός) μέλη της ομάδας των Science Reactors, θα κλείσουν τις θεματικές του Θερινού Σχολείου στην Άτρακτο την Παρασκευή 7 Ιουλίου με ένα Stand up Science kids. Με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Αντωναρόπουλο θα μιλήσουν με τα παιδιά που συμμετείχαν, με απλό τρόπο και κυρίως με ένα πλατύ χαμόγελο για θέματα όπως:

“Προσοχή δεινόσαυρος! Γκρρρρ!”, "Η ιστορία της Γης σε ένα καρβέλι ψωμί",” DNA .. ο τσελεμεντές της ζωής!”, “Τι γνωρίζουμε για τη Θεωρία της Σχετικότητας;”, “Η γιαγιά μου είναι Cyborg”, «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος;»

Ιδέα, σχεδιασμός, συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Σκηνοθετεί ο Κώστας Βρεττός.


Mobirise



Ποιά είναι η ομάδα μας

Αν τυχόν δε μας έχετε γνωρίσει ακόμη, μη σπαταλάτε άλλο τη ζωη σας. Κλικ!

Mobirise

Social Media Link:
fb.me/sciencereactors/

Drag & Drop Website Builder